DE DANSVLOER IS VRIJHEID, EEN PLEK OM ELKAAR TE ONTDEKKEN EN OMARMEN. MAAR DE DANSVLOER IS NIET VOOR IEDEREEN VANZELFSPREKEND.

Music Moves traint daarom op grote schaal muziekliefhebbers tot sociaal ondernemers in de muziekindustrie. Na het volgen van een 4-delige training organiseren deelnemers een muziek event voor mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. Zoals ouderen, mensen zonder dak of thuis, jongeren met een beperking of nieuwkomers.


LANDELIJKE MOVEMENT

Music Moves stimuleert jong talent om middels de kracht van muziek een impact op de maatschappij te maken. Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar uit naar 400 deelnemers en 6 steden in Nederland: Amsterdam Nijmegen, Enschede, Deventer, Breda en Den Bosch. Na trainingen in o.a. sociaal ondernemerschap en event organisatie door experts uit de industrie, organiseren de Movers samen bijna 100 Music Moves events. Denk aan een techno rave voor dove- en slechthorende mensen, DJ workshops voor jongeren met een beperking, beats produceren met voormalig vluchtelingen of een karaoke in de daklozenopvang. 


INCLUSIEVER MUZIEKAANBOD

Samen met tientallen organisaties en mensen uit het hele land draagt Music Moves bij aan een inclusiever muziekaanbod in Nederland. Vanuit verschillende expertises en persoonlijke motivaties zijn mensen betrokken, nemen ze deel aan het programma of stellen zij hun kennis, faciliteiten en netwerk beschikbaar.


Music Moves is een initiatief van 10,000 HOURS en is onderdeel van MDT (een programma van ZonMw). Music Moves werkt in iedere stad samen met diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke- en culturele partners zoals: Amsterdam Dance Event, Radboud Universiteit Nijmegen, Stichting FC Twente Stadion, Breda University of Applied Sciences, Poppodium 013 en de Vrijwilligerscentrale Amsterdam.


Benieuwd naar alle programma versterkers en betrokken trainers per stad? Bekijk hier een overview van alle steden.

MUZIEK HELPT VOELEN EN ELKAAR BEGRIJPEN. OOK ALS WE NIET DEZELFDE TAAL SPREKEN.

Natuurlijk kan iedereen bijdragen. Bijvoorbeeld door het beschikbaarheid stellen van een locatie, als trainer of partner in merchandise. Benieuwd naar de mogelijkheden? Word Music Moves #VERSTERKER en neem contact met ons op.


Of heb je een vraag over het trainingsprogramma en staat jouw antwoord niet in de FAQ? Wil je gewoon even kennismaken om zeker te weten of Music Moves iets voor je is? Shoot us a message.


Stuur een mailtje naar [email protected] of app naar +31 6 36080766

MUSIC MOVES #VERSTERKERS

Music Moves is een initiatief van 10,000 HOURS en is onderdeel van MDT: doemeemetmdt.nl. Samen met tientallen organisaties en mensen uit het hele land draagt Music Moves bij aan een inclusiever muziekaanbod in Nederland. Binnen het programma komen het onderwijs, de zorg en de culturele sector samen om elkaar te versterken. Middels de kracht van muziek stimuleren we jonge talenten om een impact op de maatschappij te maken.