1. Wat is Music Moves?

Music Moves is een nieuwe invulling van de Maatschappelijke Diensttijd met de verbindende kracht van muziek én het helpen van anderen als centrale thema’s. Samen met 600 studenten en 150 social coaches gaan we 50 Music Moves events organiseren waar we door middel van muziek verschillende sociale groepen bij elkaar brengen. De evenementen worden uitgevoerd tijdens de introductieweek van de Hogeschool van Amsterdam op 27 augustus 2019.


2. Wie zijn de social coaches?

Social coaches zijn jongeren tussen de 18 en 30 jaar met verschillende achtergronden (mbo / hbo / universiteit / tussenjaar), die we gaan opleiden in een 3-delig trainingsprogramma. In de trainingen gaan zij concreet aan de slag met onderwerpen zoals sociaal ondernemerschap, organiseren, kwetsbare doelgroepen en leiderschap. Dit wordt vervolgens in de praktijk gebracht door het organiseren van de 50 Music Moves events.


3. Uit hoeveel onderdelen bestaat het trainingsprogramma?

Het trainingsprogramma bestaat uit 3 onderdelen en zal worden afgetrapt op 7 augustus 10:00 - 17:00 uur. Daarna volgen nog 2 trainingsdagen op 14 en 21 augustus. De Music Moves events vinden allemaal tegelijk plaats op 27 augustus, meer informatie over de inhoud en data vind je hier.


4. Wanneer vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden plaats van 7 aug tot 27 augustus 2019.


 5. Waar vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden plaats in Amsterdam. We zullen na je inschrijving bekend maken waar de trainingen precies gaan plaatsvinden.


6. Wat zijn de kosten van het trainingsprogramma?

Het volgen van het trainingsprogramma is vrij van kosten. Let op: vrij van kosten = niet vrijblijvend!


 7. Hoe / wanneer weet ik bij welke groep ik ben ingedeeld?

Aan de hand van je inschrijving zal je een bevestiging ontvangen. Je kunt je opgeven met een vriend of vriendin! Tijdens de eerste training gaan we je groep vormen.


8. Wat gebeurt er als ik 1 training niet aanwezig kan zijn?

Aanwezigheid is verplicht, je kunt helaas niet deelnemen aan het programma als je niet alle dagen aanwezig kunt zijn.


9. Hoe kan ik mij afmelden als social coach?

Je kunt jezelf afmelden door een mail te sturen naar info@music-moves.nl.


10. Kan ik mijzelf met vrienden opgeven?

Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt dit doen door het aan te geven bij je inschrijving. We zorgen er dan voor dat jullie in dezelfde groep worden ingedeeld (zondagmiddag óf dinsdagavond). Tijdens de aftrap zal hier de teamindeling worden gemaakt en kun je het aangeven als je graag samen in een team wilt werken.