Skip Sidebar

Over ons

De dansvloer is vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar de dansvloer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Music Moves traint daarom op grote schaal muziekliefhebbers tot sociaal ...

Kinderen & JongerenWelzijnSport & Recreatie
Deel

4 x Music Moves training - Zaterdagochtend

Project (Tijdelijk) · 4–8 uur/week · Start vanaf 25 aug 2021
Nijmegen, Gelderland, Nederland
CoördinerenGastheer/vrouwSociaal contactTrainingActiviteiten begeleidenEvenement & festival
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Music Moves Nijmegen
#39511
Scan me of ga naar www.music-moves.nl/o/Music-Moves1-Music-Moves-Nijmegen/activiteiten/4-x-Music-Moves-training---Zaterdagochtend/39511 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

➾ Ontwikkel jouw talenten
➾ Organiseer je eigen muziek event
➾ Krijg trainingen in o.a. sociaal ondernemerschap
➾ Breid je netwerk in de muzieksector uit

Uitgebreide omschrijving

In 6 weken gaan wij jou trainen en klaarstomen om je eigen muziek event of challenge te organiseren voor een doelgroep die meer gezien mag worden. Een disco voor doven. Deejay workshops voor vluchtelingen. Percussie en salsa sessies bij het verzorgingshuis, of samen muziek maken met verstandelijk beperkten. Hoe ziet jouw Music Moves event er uit? Schrijf je in voor het trainingsprogramma en organiseer je eigen Music Moves event!

 

Je volgt een trainingsprogramma van 4 keer een donderdagavond waarin je klaargestoomd wordt om je event vorm te geven. Dit doe je natuurlijk niet in je uppie, maar met zijn drieën in een team! Professionals uit de culturele sector stomen je klaar en begeleiden jou en je team naar het event toe.

 

HET PROGRAMMA:

 

Kick off

We trappen het programma af met een toffe Kick-off. Verwacht muziek, artiesten, trainers en andere inspirerende changemakers. 

 

Wanneer: Woensdag 25 augustus van 19:00 tot 21:00

Waar: Doornroosje

Wie: Artiesten en local hero’s

 

Training 1 - Purpose & leiderschap

Je gaat dus een muzikaal event organiseren vanuit een sociaal oogpunt. Tof! 

 

Maar waarom doe je dit eigenlijk? Welke impact wil jij maken met jouw event? Vanuit welke motivatie en drijfveren ga jij aan de slag? In deze training staan we stil bij onze eigen passie, talenten en waarden en werken we toe naar een personal mission statement voor jouw event. Vervolgens richten we onze blik naar buiten in de stad, welke mensen verdienen in jouw ogen extra aandacht en plezier? Na vandaag heb jij een keuze gemaakt voor welke mensen, doelgroep of organisatie je een event gaat organiseren!

 

Wanneer: zaterdag 4 september van 10:00 tot 13:00

Waar: Theaterzaal C, Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141, Nijmegen

 

Training 2 - Maatschappelijke organisaties & kwetsbare doelgroepen

Je gaat een event organiseren voor mensen buiten je eigen sociale bubbel. Hoe dan?

 

In deze training staan we stil bij de mensen waarvoor we een tof event gaan organiseren. Hoe sluit je goed aan bij hun behoeften en wensen? Wie zijn deze mensen en wat zijn hun levensverhalen? Door goed te leren luisteren en stil te staan bij de uniciteit van elk mensen vergroot je niet alleen je eigen empathie, je zult ook je perspectief op mens en maatschappij verruimen. Door in gesprek te gaan met mensen uit kwetsbare doelgroepen trainen we onze luister- en gespreksvaardigheden en leren we aansluiten bij de belevingswereld van de ander.

 

Wanneer: zaterdag 11 september van 10:00 tot 13:00

Waar: Op locatie bij een maatschappelijke organisatie

 

Training 3: Creatie & evenementenorganisatie

“Music is powerful. As people listen to it, they can be affected. They respond.” – Ray Charles

 

In deze training staan muziek, creativiteit en cultuur centraal. Wat is er zo bijzonder aan muziekevenementen, waardoor aanwezigen voelen dat ze zo met elkaar verbonden zijn? En hoe doe je dat als organisator, zorgen voor een levendige en vrije sfeer? Onder leiding van cultureel ondernemers Brent Roozendaal en Mauke Rodermond (o.a. de organisatoren van Drift Festival) leren we wat het organiseren van culturele events zo bijzonder maakt. Daarnaast gaan we zelf creatief brainstormen om tot een inspirerend concept te komen voor ons eigen event.

 

Wanneer: zaterdag 18 september van 10:00 tot 13:00

Waar: Brebl

 

Training 4 - Sociaal ondernemerschap & Projectskills

Hoe bouw je een community rondom een tof idee? Sociaal ondernemerschap gaat om het leren zien van (maatschappelijke)waarde en daar de juiste partijen aan koppelen

 

In deze training gaan we in op sociaal ondernemerschap en alles wat erbij komt kijken om op eigen initiatief een idee te realiseren. Hoe zorg je voor een business model, sponsors, vrijwilligers en betrokkenheid van maatschappelijke organisaties? Kortom: hoe bouw je een community om van jouw idee of event een succes te maken? 

 

Wanneer: zaterdag 25 september van 10:00 tot 13:00

Waar: LUX

 

Uitwerking, voorbereidingen

De laatste week van september en de eerste week van oktober gebruik je om jouw event te finetunen zodat alle betrokkenen helemaal in de startblokken staan! 

 

 

Music Moves Event

Showtime! In de week van 10 t/m 16 oktober vindt je event plaats.

 

 

WAT BIEDEN WE JOU?

  • een inspirerend trainingsprogramma met trainers en professionals uit de maatschappelijke en culturele sector
  • persoonlijke begeleiding gedurende het programma
  • bouw aan je netwerk en je talenten
  • je eerste stappen richting sociaal ondernemerschap
  • een community van andere muzikale changemakers
  • heel veel muziek

 

WAT VRAGEN WE VAN JOU?

  • jeukende handen om iets tofs te organiseren
  • jouw aanwezigheid bij de 4 trainingen
  • 4 tot 8 uur inzet per week gedurende het programma (+- 6 weken)
  • zin om er samen iets moois van te maken!

 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Nijmegen > Nijmegen Activiteiten > Music Moves Nijmegen > 4 x Music Moves training - Zaterdagochtend

Over Music Moves Nijmegen

De dansvloer is vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar de dansvloer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Music Moves traint daarom op grote schaal muziekliefhebbers tot sociaal ondernemers in de muziekindustrie. Na het volgen van een 4-delige training organiseren deelnemers een muziek event voor mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. Zoals ouderen, mensen zonder dak of thuis, jongeren met een beperking of nieuwkomers.